Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Subscribe RSS

 Kasvatukset!
18.02.2016 13:59 | -Satu-

Helou!

Kasvatukset elää ja voi hyvin.

Suurimman osan kasvatuksista laitoin taas kasvamaan kivivillakuutioihin. Ne on mielestäni parhaimpia taimikasvatukseen, ainakin syötävillä rehuilla. Kastelu helpottuu näin huonomuistisella... Kosteus siis pysyy erittäin hyvin.

Tomaatteja laitoin 14 eri lajiketta ja niistä on nyt itänyt kaikki.

Kurkkuja on tällä hetkellä itämässä kolme lajia, joista kaksi on itänyt. Pesusienikurkku vielä odotuttaa. Lisäksi mulla on kolmen lajin siemenet odottamassa, laitan ne heti kun saan lisää kivivillakuutioita.

Paprikoita laitoin 9 lajia, joista itänyt on seitsemän. Siemenet ovat jo usean vuoden vanhoja, ei siis tule ollenkaan yllätyksenä jos kaikki eivät idä.

Chilejä laitoin 5 eri lajiketta. Kaksi lajia on itänyt, eli kolea vielä odotellaan. Chilit itävät jostain syystä hitaampaa kuin muut, eli ei mitään paniikkia vielä...

Tänään laitoin yrtit kasvamaan. Ne laitoin purkkiin, jossa pohjalle tuli mustaa multaa ja pinnalle yrttimultaa. Siemenet itävät paremmin yrttimullassa ja kunhan juuristo kasvaa hieman isommaksi, saavat ne lisäpotkua mustasta mullasta. Kokeilemalla oppii... :)

Kivivillakuutioita odottavat myös munakoiso ja vesimeloni. Niiden jälkeen on istutus-kiintiö tältä keväältä täysi. Pakko vähän hillitä hommaa, kun ei itse ole ihan 100% iskussa tänä keväänä. Käsileikkaus...

Ai niin. Tomaatti-pottukin on lähtenyt kasvamaan. Laitoin kolme kokeilua purkkiin. Lajikkeina punainen sydäntomaatti, keltainen helmitomaatti ja keltainen minitomaatti. Kaksi lajiketta (se on arvoitus mitkä kaksi) on lähtenyt kasvamaan!!! Aika näyttää, kuinka hyvin kasvu jatkuu...

Aurinkoista kevään odotusta vaan kaikille, kyllä se kesä sieltä tulee!


( Päivitetty: 18.02.2016 14:15 )

 - -Satu- | Kommentoi
 Helmikuu 2016
04.02.2016 11:54 | -Satu-

Heippa vaan kaikille!

Vuosi vaihtui ja kevättä kohti mennään hurjaa vauhtia. Tammikuu on jo "lusittu", helmikuu hyvällä alulla.

Tämä puutarhuri on kärvistellyt kotona jo pitempään. Oikea käsi on kohtalailla finito ja käsileikkaus edessä muutaman viikon päästä. Sitä odotellessa...

Tänään ajattelin tehdä perinteisen inventaarion siemenille. Uusia siemen- ja kasvikuvastoja on jo tullut ja muutama (luetaan: tosi paljon) uus lajike on jäänyt mieltä pakottamaan aika kivasti. Mut eka se inventaario vanhoista siemenistä.

Tänä vuonna kasvatan vaan syötäviä juttuja ja hommaan kesäkukat sit jostain. Siemenet laitan itämään ihan piakkoin, ennen leikkausta. Pakko, koska tuleva operaatio voi hieman vaikeuttaa puuhastelua. Toivottavasti ei tuu yhtä märkä ja kylmä kesä kuin viime vuonna. Satoa tuli tosi vähän, eikä mikään tuntunut kasvavan kunnolla. Peukut pystyyn! Ja varpaat!

Isommassa kasvarissa pitäis käydä vähän puuhastelemassa. Katolta enimmät lumet pois ja sisälle vois nakella vähän lunta suojaamaan viinirypäleitä, marjasinikuusamaa ja vadelmia. Kun joku ensin lapiois polun sinne kasvarille ja avais jäätyneen oven...

Viime kesänä kasvatin ruukussa tomaatti-pottua. Ostin pari taimea paikallisesta K-Raudasta ja ne olivat melkein ainoat jotka tuottivat satoa kunnolla. Pieniä tomaatteja tuli syötäväksi asti ja perunoista keitettiin parikin kertaa kunnon sapuska. Tästä se ajatus sitten lähti. Miten taimi on kasvatettu??? Kollegan kanssa asiaa pohdittiin ja luultavasti keksittiin miten se tapahtuu. Se on siis kokeilu-projekti nro.1 tänä vuonna. Kerron sit vähän tarkemmin, kun näen kuinka onnistuu... ;)

Ihanaa, kun päivä on jo alkanut pitenemään! Mukavaa ja valoisaa kevään odotusta,


 - -Satu- | Kommentoi
 Joulukuu
07.12.2015 10:06 | -Satu-

Hei.

Ja hyvää Joulun odotusta kaikille.

Kesä tuli ja meni. Tai ei se oikeestaan ees tullut. Ei juurikaan ollut sellaista päivää, ettei olisi satanut vettä. Ihan muutama vain. Ja lämpöäkin jäin kaipaamaan. Nyt joulukuussa on samanlaisia lämpöasteita kuin kesäkuussa, vajaat 10 astetta...

En muista, koska olisi viimeksi ollut näin huono kesä. Kaikin puolin. Kasvatukset kyllä kasvoivat, jollakin tavalla, enimmäkseen huonosti. Nekin ilmeisesti kaipasivat sitä lämpöä ja aurinkoa.

Tomaatteja tuli hiljalleen, mutta ei voi kehua kunnon sadosta missään vaiheessa. Sama paprikoista. Ja kurkuista. Ja chileistä. TomTato oli ainoa positiivinen yllätys tälle kesäl... eikun kasvatuskaudelle. Saatiin ihan mukavasti niin kirsikkatomaatteja kuin perunoitakin.

Siihen TomTatoon palatakseni vielä, aion kokeilla itse kasvattaa kyseistä yhdistelmää! Asiaa on pähkäilty hyvän ystäväni ja kollegani kanssa pitkin "kesää" ja hyvinkin luultavasti ratkaisimme arvoituksen kuinka se on kasvatettu. Ja siitähän tietenkin rönsyili paljonkin uusia lajeja...

Enää pari kuukautta, kun saa alkaa valmistelemaan ensi kesän kasvatuksia. Toivottavasti aika menee nopeasti. On vaan himppasen tylsää olla täällä kotona kun ei pysty kipeällä kädellä hirveästi mitään tekemään. Joulun kaikki leipomiset ja kokkailut ovat vielä tekemättä, muutama lahja pitäisi vielä askarrella... Hiljalleen kun yrittää, niin eiköhän ne kuitenkin valmistu ajoissa. Toivon ainakin niin.

Ihanaa Joulun odotusta ja Joulua teille kaikille,


 - -Satu- | Kommentoi
 Mikä kesä????
28.06.2015 10:52 | -Satu-

Hellou!

Kesäkuu alkaa olemaan lopuillaan ja ainakin täällä Oulun korkeudella ei "kesästä" ole juurikaan voinut puhua. Joo, puut ovat vihreitä ja nurtsi kasvaa mut siihen se sitä jää. Viimeisen kahden kuukauden aikana on ollut yksi työpäivä kun ei ole satanut vettä!!! Puhumattakaan että olis pässyt nauttimaan siitä auringosta...

Kasvatukset voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Osa tomaateista on jo raakileilla, myös tomaatti-peruna TomTato. Kurkut kukkii ja sielläkin taitaa olla pieniä kurkun alkuja, samoin kuin paprikat ja chilit.

Valkosipulit, keräkaalit, porkkanat, punajuuret ja salaatti näyttävät tykkäävän näistä keleistä. Parsankin olen saanut kasvamaan samaan laatikkoon lipstikan ja piparjuuren kanssa. Yhdet salaatin siemenet eivät itäneet, mutt aonneksi on korvaavat jo menossa kasvamaan. :)

Kantoihin kylvetyt unikot ovat myös hyvässä kasvussa. Se on sit eri asia, ehtiikö ne kukkimaan.

Tulevalle viikolle on luvattu (taas) lämpenevää. Mie todellakin jään odottamaan josko se nyt toteutuisi...

Mukavaa kesää kaikille, nauttikaa lomasta kenellä sitä on!


 - -Satu- | Kommentoi
 Pihahommia!
14.05.2015 10:53 | -Satu-

Heips!

Helatorstai ja toukokuu puolessa. Sieltä se kesä tulee! :)

Tänään on tarkoitus ulkoistaa itsensä istutus-hommiin. Maahan pitäisi saada ainakin valkosipulit, porkkanat ja punajuuret, ehkä myös keräkaalit.

Punajuuret ja porkkanat mulla on nauhassa, ei tartte sit myöhemmin sitä harvomista. Siis jos ne lähtee ees kasvamaan, ovat muutaman vuoden vanhoja nuo siemenet.

Valkosipuleita olen idättänyt sisällä ja hyvin ovat itäneet. Osassa jo kunnon vihree naatti, osassa vasta juuria pukkaa. Mut maahan pääsevät tänään. Puuutarhuri-kissat nimittäin ovat alkaneet syömään niitä vihreitä...

Keräkaalit olen kylvänyt purkkiin pari viikkooo sitten. Tarkoitus olisi "kouluttaa" ne suoraan sinne kasvulaatikkoon, ehkä jo tänään.

Kesäkurpitsoille pitäisi vielä paikka kehittää. Niitä taitaa olla tulossa ainakin 5 tai 6 lajia.

Muutama perenna odottaa myös istuttamista. Pari päivänlilja-uutuutta, papukaija-perenna (en muista just nyt sen oikeeta nimee...) ja sit vielä joku. Tarkennan myöhemmin. :)

Ai niin. Kasvatukset muutti kasvihuoneeseen viime sunnuntaina. Hyvältä näyttää. Vielä kun saan kasvarista loput piha-jutskat pois niin mahdun niitä rehuja sinne vielä hoitamaankin...

Hurjaa! Sivuillani on jo ylitetty 260 000 kävijän raja! Kiitos kaikille seuraajille. Vaikka kirjoittelu onkin ollut välillä hyvinkin satunnaista.

Nyt ulos ja puuhastelemaan! Mukavaa Helatorstaita!


 - -Satu- | Kommentoi©2019 layout11 - suntuubi.com